Locuri disponibile:
Următorul curs:
Ați realizat cât de frumos este să folosiți numai ingrediente de bază, precum făină, unt, ouă, lapte, sare, zahăr, vanilie... și nu știți cum să lucrați optim?
V-ați dat seama că toate rețetele tradiționale, originale au pornit cândva din aceste ingrediente simple neprocesate?
Doriți să știți adevărul despre pâinile cu maia, dar și să le faceți corect cu dospiri îndelungate?
V-ați gândit să aveți în portofoliu ultimele produse moderne ”trendsetters” ale momentului, prezentate și recomandate de recunoscuți brutari și patiseri ai lumii?
Cursul de perfecționare în brutărie artizanală cu maia sălbatică oferă participanților oportunitatea de a învăța secretele producerii pâinii tradiționale folosind un ingredient cu adevărat special, maiaua sălbatică, pentru a obține arome și texturi unice.
Pe parcursul acestui curs de brutărie artizanală, veți descoperi tehnicile tradiționale de frământare și coacere a pâinii, precum și modalitățile de întreținere și îngrijire a maielei sălbatice, aducând astfel un gust autentic și inconfundabil în pâinea proaspăt coaptă.
Se vor învăța:
Adevărul despre maia - cum se cunoaște în lumea largă, maiaua sălbatică mult uitată, care fermentează natural fără adăugare de drojdie
Prezentarea diferitelor tipuri de maia vechi: din grâu, secară, Lievito Madre
Know-how profesional cu metode învățate și structurate de artizani renumiți din întreaga lume, printre altele și modelare specială Tartine
Hrănirea diferitelor tipuri de maiele corect
Cum obținem o pâine cu gust plăcut, fără să fie acrișoară
Diferite decoruri și tehnici unice de a obține forme deosebite speciale
Printre produse, se vor obține:
- Pâinea Tartine bread
- Pâine de sezon – Pâine artizanală cu maia cu dovleac și mac sub formă de dovlecel
- Pâine tradițională cu cartofi fierți doar cu maia din grâu
- Pâine cu secară integrală cu diferite condimente doar cu maia din secară
- Schiacciata All'Antico Vinaio – Foccacia bază de sandwich – Diferite variațiuni
Workshop-ul este susținut de către maestrul brutar, Horvath Kalman.
Durata cursului: 2 zile
program:
ziua I – 09:00-17:00
ziua II - 8:00 - 14:00
locuri disponibile: 15
grad de dificultate: easy-medium
localitate: ODORHEIU SECUIESC
Tariful de participare este 2100 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei, produsele de la curs și câte un șorț personalizat.