Locuri disponibile:
Următorul curs:
Acest curs intensiv de perfecționare este destinat pasionaților de panificație și patiserie care doresc să-și îmbunătățească abilitățile în arta preparării produselor artizanale. Veți învăța tehnici avansate pentru obținerea pâinilor cu maia sălbatică fără adaos de drojdie, precum și pentru prepararea unor produse de patiserie fine utilizând drojdie. Acest curs este ideal, atât pentru brutari și patiseri profesioniști, cât și pentru amatori pasionați care vor să exploreze metodele tradiționale și naturale de preparare a pâinii și a produselor de patiserie.
Ce veți învăța?
- Cultivarea, hrănirea și întreținerea maialei sălbatice
- Procesul de fermentare naturală și beneficiile acestuia
- Tehnici de frământare, dospire, coacere și decorare pentru diferite tipuri de pâini artizanale și produse de patiserie
- Prepararea produselor de patiserie cu drojdie
- Secretele unui produs artizanal de calitate, de la combinarea ingredientelor la decorare
Workshop-ul este susținut de către maestrul brutar, Horvath Kalman.
Produsele ce vor fi realizate:
-
Pâine cu maia tradițională franțuzească + o specialitate artizanală (cu maia)
-
Pâine artizanală cu maia din făină integrală de grâu 100% (cu maia)
-
Baguette tradițională franțuzească „Baguette Tradition Française” (cu drojdie)
-
Cozonac cu maia – umplutură specială cu nucă și mac (cu maia)
-
Cinnamon Rolls TO GO – Tartine’s Morning Buns (cu drojdie)
-
Cardamom Buns (cu drojdie)
-
Snack pentru mic dejun – patiserie sărată, 2 variante (cu drojdie)
Durata cursului: 2 zile
Program: ziua I – 09:00-17:00
ziua II - 8:00 - 14:00
locuri disponibile: 15
grad de dificultate: easy-medium
localitate: SIBIU - Selimbar
Tariful de participare include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei, produsele de la curs și câte un șorț personalizat.
Formator:
