
Următorul curs:
Locuri disponibile:
Detalii:
Cursul se bazează doar pe partea de practică, de la respectarea normelor de igienă în bucătărie, respectarea tehnicilor corecte de gătire, folosirea corectă a tehnologiei actuale, determinarea gustului și a texturii corecte a preparatelor, până la reducerea pierderilor și a risipei alimentare!
De la selectarea materiilor prime până la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor, impulsionând astfel satisfacția consumatorilor și profitul locației care servește astfel de produse.
Un accent deosebit se va pune pe tehnica de "plating" - cursanții vor exersa modul de aranjare în farfurie a preparatelor, pentru a le valorifica cel mai bine în privirile consumatorului.
În cadrul acestui curs participanţii vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenioase preparate culinare.
Iată din rețetele ce se va realiza în cadrul cursului:
- Pasteta de căprioară cu jeleu de zmeură și semințe prăjite
- Semisfera din brânză fină cu glazură de fistic
- Bresaola cu salată de crudități
- Terina din brânzeturi afumate, cu nucă coaptă
- Brioșe cu zucchini
- Choux cu salată țărănească
- Melcițori crocanți cu parmezan și aromă de busuioc
- Doboși din specialități Palaciego
- Terina din muschiuleț de porc cu fistic
- Quiche din ciuperci și roșii uscate
- Rulada de curcan cu prune uscate
- Cremă de păstrăv afumat cu icre de somon
- Sandwish din două creme fine și salată de castraveți verzi
Cursanții acestei sesiuni vor pregăti preparate culinare de la aperitive reci/calde până la felul principal, astfel pot alcătui un meniu complet special și delicios.
Mentorul cursului este Lady Chef a României, doamna Cornelia GHIȘOI.
- durata cursului: 2 zile
- program: ziua I - 9:00 - 18:00
ziua II - 8:00 - 15:00 - locuri disponibile: 15
- grad de dificultate: easy-medium
- locația: Brașov
Tariful de participare este 2000 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite. Organizatorii asigură toate materiile prime şi ustensilele iar cursanţii vor primi un șort cu inscripționare PanGastRo și produsele realizate la curs.
Formator:
