Torturi clasice - 11-12 septembrie

Curs de torturi consacrate, 6-7 mai 2019

Următorul curs:

11-12 septembrie 2023

Locuri disponibile:

12

Detalii:

La cursul de Torturi clasice se pot experimenta obţinerea unor torturi şi deserturi care au contribuit şi contribuie la succesul a numeroase cofetării din ţări europene cu tradiţie în cofetărie precum Franţa, Austria sau Ungaria.

Pornind de la reţete clasice consacrate, la acest curs participanții pot însuşi secretele obţinerii blaturilor pufoase şi umede precum și a diverselor tipuri de creme, pot afla cum se combină materiile prime pentru a obţine 13 torturi clasice care se regăsesc și în oferta celor mai renumite cofetării din Europa Centrală. 

Se va prezenta obținerea diferitelor blaturi cu diferite ingrediente, baze de creme simple, care se prepară într-un timp foarte scurt, la care se adaugă frișcă semi-bătută în vederea obținerii mousse-urilor aerate specificate torturilor. Decorarea torturilor reprezintă un aspect foarte important, punându-se un accent deosebit întrucât aspectul vinde produsul. Pe lângă ingrediente de decor, se vor folosi decorațiuni de ciocolată care se vor obține chiar în cadrul cursului prezentând temperarea ciocolatei. 

Cursanții vor avea ocazia de a experimenta procesele tehnologice existând o muncă în echipă cu formatorul cursului. 

În cadrul acestuia vor fi prezentate următoarele rețete clasice adaptate la cerințele de azi:

  • Tort cu cremă mascarpone și vanilie
  • Tort Sacher 
  • Tort de zmeură cu levănțică
  • Tort „Cardinal” cu căpșuni 
  • Tort „Cardinal” de ciocolată 
  • Tort Urs
  • Tort Károlyi 
  • Tort Truffle 
  • Tort Eszterházy 
  • Tort Doboş 
  • Tort de mere 
  • Tort Castel 
  • Tort Pădurea Neagră 

Materiile prime folosite la pregătirea rețetelor se regăsec în oferta distribuitorilor din România și sunt naturale precum: ciocolata veritabilă, unt cu grăsime minimă de 80%, frișcă naturală, fructe congelate sau proaspete, baton de vanilie etc.

  • 13 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - incepe de la ora 9:00 -18:00
                    ziua II - incepe de la ora 8:00 -15:00
  • locuri disponibile: 12
  • grad de dificultate: easy-medium

Tariful de participare este 2000 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei, produse de la curs și câte un șorț personalizat.
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii:
la telefon 0732-575.556 sau
WhatsApp sau
pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

László LENGYEL

Maestru cofetar - Cake designer. Campion la diferite competiții interne de cofetărie. Specializat în flori și figurine din marțipan și fondant (pastă de zahăr), cofetărie tradițională și cofetărie inovatoare franțuzească (new wave).

PanGastRo Training Center

Galerie de imagini

Pangastro
HOME             Cursuri            Despre Noi             Foto              Video             Formatori             Contact
URMARESTE-NE:
Pangastro
HOME        Cursuri        Despre Noi        Foto        Video        Formatori        Contact
URMARESTE-NE: