gastropan-2019

Cursuri Practice

Masterclass - Bucătărie creativă, 11-12 iunie 2019

Asociația PanGastRo organizează în perioada 11-12 iunie 2019 cursul Masterclass - Bucătărie creativă. În cadrul cursului se pune un mare accent pe ideile inovative de preparare și plating (montarea preparatelor pe farfurie), cursanții vor însuși idei de decorare estetice, ca preparatele culinare să devină niște veritabile opere de artă gastronomice. Preparatele sunt realizate din ingrediente obișnuite dar într-o formă modernă și exclusivistă.

Se va realiza un meniu complet cu 5 feluri de mâncare potrivit pentru o cină festivă, degustări de vinuri sau pentru orice eveniment special.

Pe lângă aceasta, se vor pregăti 4 rulade festive, cum sunt:

-somon marinat cu sfeclă sărată, în mantie de ierburi aromatice

-păstrăv afumat și somon marinat în citrice

-file de șalău cu fructe de mare și semințe prăjite

-mușchiuleț de vițel cu hrib și carne de pui

Tehnicile de lucru prezentate și experimentate practic de cursanți au în vedere gustul, textura, decorațiile, caracterul natural și cantitatea potrivită al preparatelor. Cursanții vor însușii aici cum să formeze un meniu complet pentru evenimente din mai multe feluri de mâncare ținând cont de armonia dintre ingrediente, diferite gusturi și texturi.

La realizarea preparatelor se vor folosi în special carne de pasăre, de porc, pește, brânzeturi dar și legume și fructe. Se va prezenta printre altele modalitățile de a combina produsele lactate cu alte preparate culinare având în vedere culoarea și aroma lor, arta de a prepara un steak perfect, procesul tehnologic întreg de a realiza preparate din somon și păstrăv.

Cursul este susţinut de către maestrul bucătar Garaczi Zoltan, premiat la mai multe competiții culinare internaționale, precum Cupa mondială în arta culinară de la Luxemburg. Cursul este cu traducere în limba română.

• un meniu cu 5 preparate + 4 rulade festive

• durata cursului: 2 zile

• program: ziua I - 9:00 - 18:00

                 ziua II - 8:00 - 15:30

• locuri disponibile: 12-15

• grad de dificultate: medium

 

Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Mai multe din această categorie: « Tarte Moderne, 17-18 iunie 2019

Login


Aţi uitat parola? |  Aţi uitat utilizatorul?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×