Brutărie artizanală: pâine şi produse de patiserie

Detalii:

Brutăriile şi patiseriile acordă o importanţă deosebită diversificării sortimentelor de produse cu forme noi şi sortimente inedite, pentru a fi pe gustul cât mai multor clienţi. Înscriindu-vă la acest curs de brutărie artizanală puteţi învăţa, în doar două zile, întregul proces tehnologic necesar obţinerii a zeci de tipuri de pâine şi produse de patiserie.

Cursul răspunde la tendinţa consumatorilor de a se îndrepta către produsele de panificaţie şi patiserie artizanale.

Folosind diverse combinaţii de ingrediente, inclusiv făinuri integrale sau seminţe, cursanţii vor exersa zeci de modalităţi de procesare, modelare şi coacere a aluaturilor, urmărindu-se diversificarea sortimentelor. Cursanţii vor învăţa experimentând practic cum se dozează materiile prime, care este ordinea etapelor de procesare a aluatului, cum se comportă acesta în diverse medii ambientale, ce condiţii de umiditate şi de temperatură necesită anumite tipuri de aluat, cum se desfăşoară procesul de dospire, ce tipuri de coacere există şi ce trucuri pot fi aplicate pentru repararea anumitor greşeli din procesul de coacere.

În cadrul cursului se vor pregăti următoarele rețete:

  •  Pogăcele cu cartofi
  •  Pogăcele cu jumări
  •  Pogăcele cu varză
  •  Pogăcele cu brânză, fără drojdie
  •  Perniţe cu carne
  •  Cornuri umplute
  •  Pogăcele cu sare
  •  Pâine rotundă cu cartofi (cu maia)
  •  Pâine rotundă cu cartofi şi floarea soarelui, cu maia lichidă de grâu
  •  Pâinici de secară cu chimen
  •  Pâine de casă cu maia
  •  Fursecuri Işler și Linzer
  •  Minicroissant cu ciocolată
  •  Prăjitură Jerbo
  •  Tartă cu brânză de vaci
  •  Tartă cu mere
  •  Langoș din aluat de pâine
  •  Ștrudel/plăcintă  dospit
  •  Croissant cu nucă
  •  Cozonac "Ostoros"
  •  Beigli
  •  Corn de Bratislava ("Pozsonyi")

Workshop-ul este susţinut de către maestrul patiser, Anita NARDAI. Cursul este cu tradcere în limba română.

  • 22 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 12-15
  • grad de dificultate: easy-medium
Tariful de participare este 1100 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei şi un tricou în care pot lucra.
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Anita NARDAI

Maestru brutar și cofetar. Multiplu campion al concursului de patiserie organizată în Bratislava. Președinta Asociației Brutarilor Meșteșugari din Ungaria. Proprietara unei brutării și cofetării din Ungaria.

PanGastRo Training Center

Galerie de imagini