Brutărie artizanală: produse cu și fără gluten, si cu conținut redus de carbohidrați

Detalii:

Brutăriile şi patiseriile acordă o importanţă deosebită diversificării sortimentelor de produse cu forme noi şi sortimente inedite, pentru a fi pe gustul cât mai multor clienţi. La acest curs puteți învăța cum să pregătiți zeci de tipuri de pâine şi produse de patiserie, inclusiv a unor produse speciale cum sunt produsele fără gluten sau cu conținut redus de carbohidrați.

Brutarii şi patisierii dornici de a inova şi de a experimenta modul de procesare şi coacere a mai multor tipuri de aluaturi, se pot înscrie la Cursul de brutărie artizanală: produse cu și fără gluten, produse cu conținut redus de carbohidrați (pâine şi produse de patiserie). Cursul răspunde la tendinţa consumatorilor de a se îndrepta către produsele de panificaţie şi patiserie artizanale clasice, respectiv către produsele fără gluten, sau cu conținut redus de carbohidrați.

Folosind diverse combinaţii de ingrediente, inclusiv făinuri integrale sau seminţe, cursanţii vor exersa zeci de modalităţi de procesare, modelare şi coacere a aluaturilor, urmărindu-se diversificarea sortimentelor. Cursanţii vor învăţa experimentând practic cum se dozează materiile prime, care este ordinea etapelor de procesare a aluatului, cum se comportă acesta în diverse medii ambientale, ce condiţii de umiditate şi de temperatură necesită anumite tipuri de aluat, cum se desfăşoară procesul de dospire, ce tipuri de coacere există şi ce trucuri pot fi aplicate pentru repararea anumitor greşeli din procesul de coacere.

În cadrul acestui curs se vor pregăti următoarele rețete:

  • Coșulețe fragede sărate fără gluten
  • Sărățele fragede fără gluten
  • Guguluf cu stafide fără gluten
  • Melci cu cacao fără gluten
  • Plăcintă cu brânză fără gluten
  • Bază de aluat dospit - fără gluten
  • Perniță cu carne
  • Langoș la cuptor fără gluten
  • Cornuri umplute fără gluten
  • Pizza fără gluten
  • Croissant cu bacon fără gluten
  • Ruladă de pandișpan fără gluten
  • Ruladă pandișpan cu lămâie fără gluten și lactoză
  • Chifle și cornuri din făină integrală
  • Pâine din grâu spelta de formă dreptunghiulară
  • Pâine de făină integrală de grâu
  • Foietaj cu drojdie și grâu spelta
  • Perniță cu fructe
  • Pâine rotundă cu cartofi (cu maia)
  • Pâine rotundă cu cartofi şi floarea soarelui, cu maia lichidă de grâu
  • Pâinici de secară cu chimen
  • Pâine de casă cu maia
  • Mini-croissanturi cu ciocolată
  • Aluat foietaj
  • Croissant cu nucă
  • Langoș din aluat de pâine
  • Inimă de brânză
  • Cornuri umplute
  • Perniţe cu carne
  • Pogăcele cu brânză, fără drojdie

 Workshop-ul este susţinut de către maestrul patiser, Anita NARDAI. 
Cursul este cu tradcere în limba română.

  • 30 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 12-15
  • grad de dificultate: easy-medium
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Anita NARDAI

Maestru brutar și cofetar. Multiplu campion al concursului de patiserie organizată în Bratislava. Președinta Asociației Brutarilor Meșteșugari din Ungaria. Proprietara unei brutării și cofetării din Ungaria.