Meniuri complete pentru evenimente

Detalii:

De la selectarea materiilor prime până la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor, impulsionând astfel satisfacția consumatorilor și profitul locației care servește astfel de produse. Un accent deosebit se va pune pe tehnica de "plating" - cursanții vor exersa modul de aranjare în farfurie a preparatelor, pentru a le valorifica cel mai bine în privirile consumatorului.

  • În cadrul acestui curs intensiv se va pregăti următoarele rețete:
  • Ruladă din piept de pui cu salvie în mantie de dovleac și feta               
  • Roastbeaf cu chutney de ardei copt pe cruton de pâine umedă
  • Budincă din brânză cu cremă de măsline kalamata      
  • Piept de bibilică presat, servit cu hrean și sfeclă roșie       
  • Roșie cherry în mantie de verdețuri                                                   
  • Blini din cartofi cu cremă de năut
  • Smoothie din pătrunjel cu citrice                                                      
  • Creveți în mantie de panco cu tartar de avocado pe biscuite de spanac                                                                                                         
  • Ruladă patachu cu carne de pasăre                                                      
  • Piept de rață ușor afumat și tartar de gutui cu mere coapte, cu aromă de calvados pe pandișpan aromat cu șofran                           
  • Rillette de somon                                                                                    
  • Butterfish cu mantie de somon de Norvegia                            
  • Somon cu cartofi duchess                                                                       
  • Foie gras în mantie de ciocolată                                                    
  • Mușchiuleț de porc în foaie de clătite și piept de rață ușor afumat cu sos de vișine și ghimbir  

Cursul este practic și prin parcurgerea rețetelor cursanţii vor învăţa întregul proces tehnologic de prepararea al acestor meniuri și vor însușii noi tehnici de lucru, sub îndrumarea formatorului.

Mentorul cursului este un maestru în arta culinară apreciat şi premiat la concursuri gastronomice interne şi inÎn cadrul acestui curs participanţii vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenios combinate preparate culinare. Cursanții acestei sesiuni vor pregăti preparate culinare de la aperitive reci/calde până la felul principal, astfel pot alcătui un meniu complet special și delicios.

Mentorul cursului este un maestru în arta culinară apreciat şi premiat la concursuri gastronomice interne şi internaţionale, Lady Chef a României, Doamna Cornelia GHIȘOI.

  • 15 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 15-18
  • grad de dificultate: easy-medium

Tariful de participare este 1100 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă pe parcursul zilei şi un tricou în care pot lucra.
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Cornelia GHIȘOI

Lady Chef a României. Executive Chef în cadrul Hotelului Aro Palace*****. Secretar general ANBCT. Multiplu campion la concursuri internaționale de gastronomie. Membru WACS.

Restaurant Grand - Braşov

Galerie de imagini