Mese Festive - Preparate calde din carne de pasăre

Detalii:

În  cadrul cursului cursanții vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenios combinate preparate calde.

Acest modul este dedicat specialităților din carne de pasăre și dezvăluie varietatea largă de preparate ce pot fi obținute din aceasta. Pe lângă felul principal realizat din carne de pui, raţă, curcan şi prepeliţă se va pregăti şi sosul şi garnitura potrivită. De la selectarea materiilor prime la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor, impulsionând astfel satisfacția consumatorilor și profitul locației care servește astfel de produse. Un accent deosebit se va pune pe tehnica de "plating" - cursanții vor exersa modul de aranjare în farfurie a preparatelor, pentru a le valorifica cel mai bine în privirile consumatorului.

În cadrul cursului se vor pregăti următoarele rețete:

  • Piept de pui în crustă de parmezan
  • Bulgăraşi crocanţi din orez
  • Piept de raţă cu gutui şi piure de ţelină, sos de fructe de pădure cu aromă de Burgundy
  • Piept de curcan umplut cu brânză feta şi ardei capia copt, învelit în crustă uşor afumată
  • Piept de rată cu sos de merişoare, piure de mazăre şi de cartofi cu aromă de trufe şi sparanghel cu parfum de busuioc
  • Buturugă de curcan pe pat de cartofi copţi cu piure de sfeclă roşie şi sos de tarhon
  • Piept de pui şi muşchiuleţ de porc în mantie de prosciutto cu sos de prune şi piure de cartofi cu aromă
  • de trufe
  • Ruladă din piept de pui în mantie de verdețuri
  • Medalion de curcan cu ciuperci și șuncă de Praga
  • Piept de prepeliţă umplut cu prune uscate şi nuci însoţite de pară Williams fiartă în vin, piure de ţelină şi sos de zmeură
  • Crochete de cartofi cu migdale
  • Rulouri din dovlecei cu ardei multicolor
  • Rulouri din dovlecei cu cușcuș sau orez
  • Tartă de ciuperci
  • Rulouri din vinete cu mozzarella

 Mentorul cursului este prima Lady Chef a României, Doamna Cornelia GHIȘOI.

  • 15 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 15-18
  • grad de dificultate: easy-medium
  • localitate: Sibiu
Tariful de participare este 1100 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei şi un tricou în care pot lucra.
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Cornelia GHIȘOI

Lady Chef a României. Executive Chef în cadrul Hotelului Aro Palace*****. Secretar general ANBCT. Multiplu campion la concursuri internaționale de gastronomie. Membru WACS.