Mese festive - preparate calde din carne de porc, miel şi vită

Detalii:

În cadrul acestui curs participanţii vor învăța întregul proces tehnologic necesar obținerii celor mai inovatoare și mai ingenios combinate preparate calde din carne de porc, miel şi vită.

Acest modul de curs este dedicat specialităților din carne de porc şi miel și va dezvălui varietatea largă de preparate ce pot fi obținute din aceasta. Pe lângă felul principal se vor pregăti şi sosuri şi garnituri potrivite. De la selectarea materiilor prime la procesarea termică a acestora, cursanții vor învăța numeroase detalii care influențează decisiv gustul și aspectul preparatelor, impulsionând astfel satisfacția consumatorilor și profitul locației care servește astfel de produse. Un accent deosebit se va pune pe tehnica de "plating" - cursanții vor exersa modul de aranjare în farfurie a preparatelor, pentru a le valorifica cel mai bine în privirile consumatorului.

Se vor pregătii următoarele rețete:

  • Muşchi de vită în crustă de parmezan
  • Muşchi de vită cu spanac şi ouă de prepeliţă
  • Muşchi de vacă şi foie gras îmbrăcat în aluat franţuzesc
  • Muşchi de vită şi piept de pui în mantie de verdeţuri
  • Cotlet de miel pe prăjitură din legume
  • Cotlet de miel în mantie de fistic
  • Muşchiuleţ de miel cu spanac verde, în prosciutto
  • Muşchi de porc uşor afumat, cu ciuperci învelit în prosciutto
  • Muşchi de porc în crustă de migdale
  • Rulada de porc cu feta și ardei kapia copt

 Mentorul cursului este prima Lady Chef a României, Doamna Cornelia GHIȘOI.

  • 10 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 15-18
  • grad de dificultate: easy-medium
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Cornelia GHIȘOI

Lady Chef a României. Executive Chef în cadrul Hotelului Aro Palace*****. Secretar general ANBCT. Multiplu campion la concursuri internaționale de gastronomie. Membru WACS.