Modelare zahăr/isomalt

Detalii:

Poate cele mai impresionante decoraţii şi piese artistice de cofetărie sunt cele obţinute prin tehnica suflării în zahăr sau Isomalt, un derivat al zahărului cu aplicaţii variate în cofetărie.

La acest modul participanții vor învăţa cum să realizeze cele mai impresionante decoraţii, elemente florale şi sculpturi artistice având ca materie primă exclusiv zahărul şi ruda acestuia - Isomaltul.

Cursanții vor învăța modul de topire a zahărului la temperatura optimă, tehnicile de turnare și tragere pentru a-i conferi un aspect mătăsos, dar şi să modelarea la cald a materiei primă şi îmbinarea elementelor pentru a obţine flori, compoziţii florale, panglici în mai multe culori, globuri, decoruri pentru torturi şi chiar piese artistice mai simple.

Workshop-ul este susţinut de către maestrul cofetar János KOVÁCS multiplu campion olimpic în modelare Isomalt și vice campion mondial, premiat la diferite concursuri internaţionale de cofetărie.
Cursul este cu tradcere în limba română.

  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 12-15
  • grad de dificultate: easy-medium
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

János KOVÁCS

Maestru cofetar. Multiplu campion național și internațional la competiții interne și internaționale. Specializat în isomalt, cofetărie tradițională și cofetărie inovatoare franțuzească (new wave). Proprietar al unui laborator de cofetărie și unei gelaterii-cofetării din Ungaria.

PanGastRo Training Center

Galerie de imagini