Modern French Cakes

Curs de torturi la modă, 8-9 aprilie 2019

Următorul curs:

10-11 februarie 2020

Locuri disponibile:

4

Detalii:

La acest curs participanții vor avea posibilitatea de a învăța cum să pregătească torturi moderne franțuzești cu diferite tipuri de aluaturi, combinații de creme, mousse-uri și ornamente inovatoare.
Acest tip de tort urmează tendințe de gust și design specifice cofetăriei franțuzești, surprinzând clienții cu gusturi originale, obținute prin combinația unor creme moi, a unor blaturi inedite și a unor glazuri lucioase.
Pe parcursul a celor două zile cursanții vor însușii deprinderile și tehnicile corecte de prepararea a aluaturilor și modul de prepararea a cremelor și mousse-urilor din fructe și semințe oleaginoase. În cadrul cursului se va pune un accent mare pe decorarea și prezentarea torturilor pentru clienți.

Gama de rețete care vor fi prezentate sunt următoarele:

1. Dark Chocolate Mousse Cake  (Tort cu mousse de ciocolată neagră)
2. Pear & Orange Spices Mousse Cake (Tort cu mousse de pere și portocale)
3. Raspberry & Mascarpone Mousse Cake (Tort cu mousse de zmeură și mascarpone)
4. Raspberry Lychee Mousse Cake (Tort cu mousse de zmeură și litchi )
5. Exotic Gel Coffee Mousse Cake (Tort cu mousse de cafea și gel exotic)
6. Pear Catalana Mousse Cake (Tort cu mousse de pere și cremă catalana)
7. Light Lemon Mousse Cake (Tort cu mousse de lămâie)
8. Raspberry Mousse Cake (Tort cu mousse de zmeură)

Cursul este practic și prin parcurgerea rețetelor cursanţii vor învăţa întregul proces tehnologic de prepararea a torturilor și vor însușii noi tehnici de lucru, sub îndrumarea formatorului. Materiile prime folosite la pregătirea rețetelor se regăsec în oferta distribuitorilor din România și sunt naturale.

Cursul este susţinut de către maestrul patiser Tanya NOVAK. Cursul este cu traducere din limba engleză în limba română.

  • 8 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 12-15
  • grad de dificultate: medium
  • localitate: Odorheiu Secuiesc

Tariful de participare este 1500 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei şi un tricou în care pot lucra.
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Tanya NOVAK

Maestru cofetar. Școala de cofetărie absolvită la Le Cordon Bleu Dusit Culinary School. Absolvent al Callebout Chocolate Academy din Belgia. Proprietara cofetăriei - patiseriei Boulanger & Patissiere din Bratislava.

PanGastRo Training Center - Odorheiu Secuiesc

Galerie de imagini