Platouri culinare reci

Detalii:

Platourile culinare sunt o modalitate bună de a impresiona clienţii restaurantelor, acestea devenind tot mai prezente nu numai în marile unităţi HoReCa, ci şi în moteluri, pensiuni sau restaurante mai mici. La cursul dedicat platourilor culinare reci puteţi învăţa, în doar 2 zile, noi tehnici și idei ca să obţineţi preparate apetisante şi să le montaţi într-un mod cât mai atractiv.

La acest modul aveţi ocazia de a învăţa să pregătiți platouri de preparate reci, de la procesarea ingredientelor şi prepararea alimentelor de bază, la combinarea şi montarea lor într-un mod cât mai apetisant şi mai estetic. Totodată cursanţii vor afla cum să echilibreze factorii nutritivi ai preparatelor şi cum să îmbine culorile şi aromele pentru a obţine gusturi moderne, uşor digestibile.

Nu în ultimul rând, cursanţii vor învăţa să utilizeze la maximum ingredientele disponibile într-o bucătărie, reducând pierderile de materii prime şi crescând valoarea adăugată a preparatelor. Ingredientele folosite vor include o mare varietate de legume, brânzeturi, carne, peşte şi preparate marine, aluaturi, condimente, mirodenii, sosuri. Un accent important la acest curs va cădea pe tendinţa alimentaţiei sănătoase, ingredientele alese adaptându-se acestei nevoi ale clienţilor. Cursanţii vor urmări de asemenea ca platourile obţinute să fie cât mai atractive.

La acest curs se vor pregătii următoarele preparate:
  •  Mousse de avocado cu somon fume
  •  Millfoiles cu piure de legume și cașcaval
  •  Bulgăraşi din roşii cherry
  •  Tortuleţ de brânzeturi
  •  Rafaelo cu brânză fină
  •  Mousse de Fois Gras cu jeleu de zmeură
  •  Duet din muşchiuleţ de porc şi piept de pui în crustă uşor afumată
  •  Crem brule de conopidă 9
  •  Ruladă de brânzeturi cu trei arome
  •  Mousse de ricota cu aromă de portocale şi sos de fructe de pădure
  •  Desert cu caise
  •  Duet din peşte în mantie de morcovi şi feta

Mentorul cursului este prima Lady Chef a României, Doamna Cornelia GHIȘOI.

  • 12 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 15-18
  • grad de dificultate: easy-medium
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Cornelia GHIȘOI

Lady Chef a României. Executive Chef în cadrul Hotelului Aro Palace*****. Secretar general ANBCT. Multiplu campion la concursuri internaționale de gastronomie. Membru WACS.

PanGastRo Training Center

Galerie de imagini