Platouri culinare reci, modul 2

Detalii:

Succesul pe care l-a avut în rândul cursanților noștri cursul de preparate reci ne-a îndemnat să continuăm cu un nou modul dedicat acestor platouri festive.

Am pregătit așadar o nouă serie de rețete inovatoare pe care cursanții să le învețe la nivel practic, în decursul a două zile intensive de pregătire. Formatorul, un chef de succes internaţional, va asista participanții în pregătirea tuturor rețetelor propuse, asigurându-se că modul de lucru însușit este cel corect, iar rezultatele vor fi cele așteptate.

La curs aveţi ocazia de a învăţa să obţineţi platouri de preparate reci: de la procesarea ingredientelor şi prepararea alimentelor de bază, la combinarea şi montarea lor într-un mod cât mai apetisant şi mai estetic. Totodată cursanţii vor afla cum să echilibreze factorii nutritivi ai preparatelor şi cum să îmbine culorile şi aromele pentru a obţine gusturi moderne, uşor digestibile. Nu în ultimul rând, cursanţii vor învăţa să utilizeze la maximum ingredientele disponibile într-o bucătărie, reducând pierderile de materii prime şi crescând valoarea adăugată a preparatelor. Ingredientele folosite vor include o mare varietate de legume, brânzeturi, carne, peşte şi preparate marine, aluaturi, condimente, mirodenii, sosuri. Un accent important la acest curs va cădea pe tendinţa alimentaţiei sănătoase, ingredientele alese adaptându-se acestei nevoi ale clienţilor. Cursanţii vor urmări de asemenea ca platourile obţinute să fie cât mai atractive.

În cadrul cursului se vor pregăti următoarele preparate:

  • Ton roșu în piftie de creveți cu mazăre verde
  • Galantină din piept de pui
  • Terină de brânzeturi în mantie de cașcaval afumat
  • Mousse din brânză de capră cu pandișpan din spanac și tartar din ardei kapia copt
  • Terină cu mușchiuleț de vițel și piept de pui în mantie de feta și morcovi
  • Aripioare de pui în mantie de semințe
  • Piept de rață umplut cu pere Williams și nuci de macadamia
  • Pulpă de pui umplută cu afumătură
  • Somon în mantie de alge marine
  • Mușchi de porc umplut cu ciuperci de pădure (în bacon sau în clătită)
  • Avocado cu baby creveți
  • Rulou din somon în castravete
  • Ruladă din spanac cu brânză fină

Mentorul cursului este prima Lady Chef a României, Doamna Cornelia GHIȘOI.

  • 13 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 15-18
  • grad de dificultate: easy-medium
Tariful de participare este 1100 RON. Acesta include instruirea, mapă de curs cu reţetele tipărite, materiile prime şi ustensilele sunt asigurate, iar cursanţii vor primi apă/cafea pe parcursul zilei şi un tricou în care pot lucra.
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0756-610.883, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

Cornelia GHIȘOI

Lady Chef a României. Executive Chef în cadrul Hotelului Aro Palace*****. Secretar general ANBCT. Multiplu campion la concursuri internaționale de gastronomie. Membru WACS.

Restaurant Grand - Braşov

Galerie de imagini