Torturi clasice

Detalii:

La cursul de torturi clasice cursanţii vor experimenta obţinerea a unor torturi şi deserturi care au contribuit şi contribuie la succesul a numeroase cofetării din ţări europene cu tradiţie în cofetărie precum Franţa, Austria sau Ungaria.

Pornind de la reţete clasice consacrate, la acest curs interactiv participanții pot însuşi secretele obţinerii blaturilor pufoase şi umede precum și a diverselor tipuri de creme. În cadrul cursului puteţi afla cum să combinaţi materiile prime pentru a obţine 15 torturi clasice, care se regăsesc și în oferta celor mai renumite cofetării din Europa Centrală.

În cadrul acestui curs intensiv se va pregăti următoarele rețete clasice adaptate la cerințele de azi:

  • Tort cu cremă mascarpone și vanilie, blat de ciocolată fără făină
  • Tort Sacher – tort de ciocolată cu gem de caise
  • Tort de zmeură cu levănțică - inserție zmeură, mousse de ciocolată albă și levănțică
  • Tort „Cardinal” cu căpșuni - blat de bezea și cremă de frișcă cu căpșuni
  • Tort „Cardinal” de ciocolată - blat de bezea și cremă de frișcă cu ciocolată
  • Tort Urs - cu ganache de ciocolată neagră și zmeură
  • Tort Károlyi - tort cu cremă de ciocolată cu unt și ou
  • Tort Truffle - blat cu nucă și cremă de ganache de ciocolată
  • Tort Eszterházy - blat dacquoise de nucă și cremă de vanilie
  • Tort Doboş - blat de pandișpan clasic cu cremă de frișcă cu ciocolată, ornat cu plăci de zahăr ars  
  • Tort de mere - blat cu nucă și mere caramelizate, combinate cu cremă de vanilie
  • Tort de ciocolată cu portocale - blat și cremă de ciocolată cu portocale caramelizate
  • Tort „cremă rusească” - cu cremă de frișcă, vanilie, rom și fructe confiate
  • Tort Castel - blat cu nucă și cremă de caramel cu frișcă
  • Tort Pădurea Neagră - cu blat Sacher și cremă de ciocolată, cremă de vanilie și inserție de vișine

 Cursul este practic și prin parcurgerea rețetelor cursanţii vor învăţa întregul proces tehnologic de prepararea a torturilor și vor însușii noi tehnici de lucru, sub îndrumarea formatorului. Materiile prime folosite la pregătirea rețetelor se regăsec în oferta distribuitorilor din românia și sunt naturale precum: ciocolata veritabilă, unt cu grăsime minimă de 80%, frișcă naturală, fructe congelate sau proaspete, baton de vanile, etc.

Workshop-ul este susţinut de către maestrul cofetar János KOVÁCS. Cursul este cu tradcere în limba română.

  • 15 rețete
  • durata cursului: 2 zile
  • program: ziua I - 9:00 - 18:00
                    ziua II - 8:00 - 15:30
  • locuri disponibile: 12-15
  • grad de dificultate: easy-medium
Pentru detalii sau înscrieri la acest curs contactaţi organizatorii la telefon 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Formator:

Image

János KOVÁCS

Maestru cofetar. Multiplu campion național și internațional la competiții interne și internaționale. Specializat în isomalt, cofetărie tradițională și cofetărie inovatoare franțuzească (new wave). Proprietar al unui laborator de cofetărie și unei gelaterii-cofetării din Ungaria.

PanGastRo Training Center

Galerie de imagini